Theorie, het begin van je rijopleiding.

Slagen voor je theorie-examen is de eerste horde die je moet nemen op weg naar het halen van je rijbewijs. Velen struikelen daar in het begin over. Het is gewoon een lastig examen. Een goede voorbereiding loont.

Theoriepakket: Cursus klassikaal + zelfstudie

Vind je het prettig om naast zelf te leren ook klassikaal theorieles te krijgen dan is dit het beste pakket voor jou. Hierin combineren wij zelfstudie en een uitgebreide dagcursus om jou perfect voor te bereiden op je theorie-examen.

Theorie zelfstudie

Dit is een Edudrive auto theoriebox. Deze bevat alles voor het theorie rijbewijs B om te slagen. Het is een duidelijk geschreven auto theorieboek die makkelijk te begrijpen is. Tevens bevat het QR-codes die eenvoudig te scannen zijn met jouw smartphone voor extra ondersteuning. Hiermee zijn er bijbehorende animaties zichtbaar, die het tekst gedeelte extra duidelijk maken. Daarnaast ontvang je een inlogcode waarmee de gehele theorie ook digitaal te leren is op laptop of pc.

Hoe gaat het theorie-examen auto?

 

Wat neem je mee naar je theorie-examen?

Neem naar je theorie-examen een geldig identiteitsbewijs mee. De persoonsgegevens op je identiteitsbewijs moeten overeenkomen met de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) van je gemeente. Je kunt helaas geen examen doen als deze gegevens niet overeenkomen. Neem ook je reserveringsnummer mee. Dit nummer staat in de brief of e-mail die je hebt ontvangen. In de examenzaal mag je alleen je identiteitsbewijs meenemen.

Het theorie-examen bestaat uit 3 onderdelen:

1. Gevaarherkenning – gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie

2. Kennis – hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen

3. Inzicht – hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen

Meer weten over de onderdelen van het theorie-examen? Kijk op de pagina ‘Leren en oefenen’.

Je beantwoordt de vragen op een computer. Wil je precies weten over welke onderwerpen het theorie-examen kan gaan? Kijk dan hier voor de onderwerpen in het theorie-examen.

Wil je weten hoe deze vragen eruit zien? Kijk hier voor een voorbeeld van elke soort vraag.

In het onderstaande filmpje zie je de stappen die je moet zetten op het examencentrum en hoe de examenzaal eruitziet.

 

Hoe lang duurt het theorie-examen?

Voor het gewone theorie-examen heb je 30 minuten de tijd. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag. Bij de onderdelen kennis en inzicht is geen tijd per vraag ingesteld. Je kunt zelf je tijd indelen. Voor het onderdeel kennis krijg je ongeveer 8 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Voor het onderdeel inzicht krijg je ongeveer 16 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden.

Voor het theorie-examen met extra tijd en het individueel begeleide examen krijg je allebei 45 minuten. Hier krijg je 5 minuten extra tijd voor het onderdeel kennis en 10 minuten extra tijd voor het onderdeel inzicht.

Hoeveel vragen moet je goed hebben?

Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.