Ik ben Asam, jouw rijinstructeur (schakelauto)

Ik ben Asam Mian, rijinstructeur sinds 2016 en de eigenaar van Rijschool BRO to be. Na veel ervaring opgedaan te hebben bij de grootste rijschool van Nederland heb ik besloten Rijschool BRO to be op te starten samen met mijn vrouw Suzanne. Met mijn ervaring weet ik iedere leerling de aandacht te geven die nodig is om het rijbewijs te behalen. Rijinstructie is mijn passie. Ik probeer dagelijks in de rijles oefeningen te bedenken die mij een betere instructeur maken en jou een betere bestuurder. Daarnaast blijf ik continu bezig om mijn rijschool te onderscheiden van anderen. 

Ik pas mijn les methodes aan op jou behoeftes. Dit kan rustig en geduldig zijn, maar ook druk en uitdagend. Het is maar net waar jij het beste op presteert. Geduld is een schone zaak en dat heb ik. Natuurlijk zullen er momenten zijn dat ik je flink moet uitdagen om je over bepaalde drempels heen te helpen. Jij bent tenslotte met dezelfde motivatie ingestapt als ik, je rijbewijs halen! 

 

Ik heb in de les een relaxte houding. Een geintje en een praatje over iets anders dan rijles hoort er bij, anders word het al snel saai. Als de doelstelling(en) van de les behaald is/zijn dan is daar ook zeker ruimte voor. Onderweg ondersteun ik jou met alles wat je nog niet beheerst en probeer ik je tips te geven over de dingen die je al wel geleerd hebt maar nog ruimte bieden voor verbetering.

 

Wat ik belangrijk vind tijdens je opleiding, is dat je iedere week minimaal 2 lesuur maakt en consequent aanwezig bent. Zo kan ik het beste werken én leer jij het beste. Natuurlijk kan er een keer een weekje overgeslagen worden, zolang het maar geen gewoonte word. Je wordt met de rijles (meestal) door een andere leerling opgehaald. Jij rijd diegene weer naar zijn/haar huis toe. Zo begint jou rijles vanaf minuut 1. Mocht je de wens hebben om ergens anders opgehaald of afgezet te worden dan thuis, zijn deze mogelijkheden altijd bespreekbaar. 

 

Verder is mijn doel om jou veilig te leren auto rijden. Dat klinkt misschien normaal, maar dat is het zeker niet. Er zijn genoeg goede rijscholen, maar helaas ook mindere rijscholen. Stel veel vragen en neem altijd een proefles. Het landelijk gemiddelde qua lesuren is volgens de statistieken van het C.B.R. 42 volle uren. Het landelijk slagingspercentage schommelt rond de 50%. Het C.B.R. praat hier over wel tien duizenden mensen. Kan je hier dan wel vanuit gaan? In mijn ogen niet echt, ieder persoon is tenslotte verschillend. Je kan het wel als richtlijn gebruiken om te berekenen wat een gemiddeld rijbewijs ongeveer kost. Misschien heb jij wel veel talent en kom je eronder, super! Misschien heb je wel minder talent en kom je juist erboven uit. Het is je niks om voor te schamen want ieder leert het in zijn/haar eigen tempo. Wees hierop bedacht en calculeer altijd een veilige marge voor jezelf in qua kosten. Mijn advies is; neem gewoon de tijd die je nodig hebt zodat jij straks veilig en vertrouwd de weg op kan gaan. Je haalt tenslotte maar één keer je rijbewijs, als je jezelf een beetje gedraagt tenminste. Dan heb je je rijbewijs voor altijd!


Ik ben Suzanne, jouw rijinstructrice (automaat en aanhanger)!

Ik ben Suzanne Mian, rijinstructrice sinds 2009 en de eigenaar van Rijschool BRO to be. Na veel ervaring opgedaan te hebben bij mijn ouders “Rijschool Yolanda” en de grootste rijschool van Nederland heb ik besloten Rijschool BRO to be op te starten samen met mijn man Asam. Met mijn ruime ervaring op zowel de schakel als automaat weet ik iedere leerling de aandacht en geduld te geven die nodig is om het rijbewijs te behalen.

Mijn passie ligt in de automaat. Jarenlang heb ik veel mensen mogen helpen aan hun automaat rijbewijs. Soms was dit omdat schakel rijden lichamelijk gewoonweg niet mogelijk was. Maar ook heb ik veel leerlingen in de auto gehad die last hadden van bijvoorbeeld rij-angst, ADD , ADHD of een autistisch spectrum stoornis. Voor deze leerlingen kan een automaat auto echt een uitkomst bieden. Maar ook voor leerlingen die gewoon liever op een automaat rijden omdat dit toch de toekomst word, ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Met mijn rust, enorme geduld en grote vakkennis werken we dan ook samen keihard naar het rijbewijs toe. En dit vergt voor ieder een andere aanpak. Daarom pas ik de lesmethode zo aan dat deze voor jou het beste past. Waar de één graag stilte en rust in de auto heeft, kan voor de ander de muziek, een praatje over alledaagse dingen en een geintje onderweg juist heel erg goed werken.

Welke behoefte jij ook hebt, je bent bij mij aan het juiste adres!

 

Mijn doel is jou tot een veilig bestuurder op te leiden. Dit niet voor het examen bij het CBR, maar juist voor alle momenten daarna die je in de auto als bestuurder gaat meemaken. Het examen bij het CBR is een belangrijk onderdeel van je rijopleiding omdat je daar te horen krijgt of je je rijbewijs hebt gehaald of niet.

Als je het hebt gehaald zijn we allebei super blij. Maar jou echte examen volgt pas daarna. Vanaf het moment dat je je rijbewijs hebt opgehaald bij het gemeentehuis en je instapt in je eigen (of een leenauto) begint iedere keer jou examen. Je moet namelijk iedere rit zorgen dat je veilig van A naar B komt zonder hulp van andere. Dat is veel belangrijker dan die ene rit met de examinator tijdens je examen. Tijdens de lessen zorgen we er dan ook voor dat je zo veel mogelijk verschillende situaties tegen komt en oefent, zodat jij met je rijbewijs veilig en zelfstandig de weg op kunt!


Ik ben Daniëlle, jouw rijinstructrice (schakelauto)

Hey hallo!


Ik ben Daniëlle Beer, jouw rijinstructrice! Ik geef les in de schakel auto van BRO to be.
Lesgeven is mijn hele leven al een passie. Op mijn 14e ben ik begonnen met saxofoonles geven bij een muziekvereniging, later ben ik gestart met de PABO om het onderwijs in te gaan en daarna heb ik de switch gemaakt naar het conservatorium in Utrecht voor de Opleiding Docent Muziek.


Na drie jaar op het conservatorium ben ik tot de ontdekking gekomen dat lesgeven voor grote groepen niet voor mij is weggelegd. Ik geef muzieklessen veel liever één op één, persoonlijk en op het tempo van de leerling. 


Toen ik zelf rijles had, kreeg ik die lessen van Asam! Ik heb toen wel vaker gezegd dat het me tof werk leek en heb na het halen van mijn rijbewijs een passie ontwikkeld voor het autorijden. Ik besloot uiteindelijk te stoppen met mijn opleiding en het roer om te gooien: ik word rijinstructrice! 


Zo gezegd, zo gedaan. Ik mag mezelf officieel rijinstructrice noemen en heb enorm veel plezier in mijn werk. Het leukste vind ik het contact met de leerlingen en ik vind het een eer om jou iets te leren waar jij de rest van je leven iets aan hebt. Ik hou enorm van gezelligheid, maar ik ben serieus op de momenten dat het moet. Ik hoop jou ontspannen, gezellige, maar vooral leerzame lessen te kunnen bieden en kijk er naar uit om je in de auto te verwelkomen! Tot snel!